top of page

"Légiesen könnyed billentésű játéka a ritkán tapasztalható érzelmi intenzitással kombinálva igazán lenyűgöző."

Brian Soundy - UK and Europe Jazz Radio

Neumann Balázs
 

 Jazz-zongoraművész, zeneszerző, hangszerelő

 

A 90-es évek vége óta a hazai zenei élet meghatározó zongoraművésze, zeneszerzője.

1998-tól aktívan koncertezik Magyarországon, illetve külföldi fesztiválokon egyaránt. Nagy sikerrel ad szóló - és zenekari koncerteket Angliában, Ausztriában, Svájcban, Mallorca-n, Törökországban, Németországban, Olaszországban, Romániában, Szlovákiában illetve Ukrajnában.

Jazz-zongoraművész, tanári diplomát a Lisz Ferenc Zeneművészeti Egyetemen 2001-ben szerez, 10 évvel később újra az akadémián Tanári Master diplomáját kitüntetéssel  veszi át.

1998 óta tanít, illetve mesterkurzusokat tart. Vendégtanárként a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-tanszékén, a Wien Konservatoriumban, az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskolában, Kodolányi János Főiskola jazz-tanszékén tanított, de oktatja a bécsi és a selmecbányai Zeneakadémia növendékeit is. 2013-tól a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz-zongora, illetve a Premier Művészeti Szakgimnázium tanára. A Snétberger Zenei Tehetség Központ 2011-es megalakulása óta az intézmény jazz-elmélet tanára.

 

Számos színházi darabhoz komponál, hangszerel és zongorázik a Várszínházban, a Madách színházban a Magyar színházban, a Vörösmarty színházban, a Thália stúdiószínházában, a Mikroszkóp színpadon és a Csokonai színházban. Hangszerel a Liszt Ferenc Kamarazenekarra, és Savaria Szimfonikus Zenekarra is.  Számos filmzene zeneszerzője. Fény és Sár című kórusművét az ország több pontján bemutatták.


Koncertjein többek között Bob Mintzer, Al Di Meola, Tino Gonzales, Fausto Beccalossi voltak társai.


2006-ban, a magyarországi Jazz zeneszerző és hangszerelő versenyen Workshop 5 című darabja elnyerte a legjobb kompozíció kategória I. helyezését.

Máthé László

Zenei tanulmányit hegedűn kezdte. Tanulmányait a szegedi konzervatórium hegedű tanszakán folytatta. 17 évesen viszont a komolyzenén kívül más stílusok is erősen hatottak rá, így basszusgitározni kezdett, majd pár évvel később a nagybőgő is előtérbe került. A 2000-es évek elején a Kőbányai Zenei Stúdiót végezte el, majd felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszakára, ahol 2007-ben szerzett művész-tanári diplomát.
Számos formációban játszik jazz, blues, pop, latin és funky stílusokban.


2011 decemberében jelent meg egy lemez a német ENJA kiadó gondozásában, amiben együtt közreműködött Al Di Meola és Dave Weckl mellett több ismert amerikai jazz muzsikussal. 2012-ben Trilok Gurtu és Mike Stern társaként adott koncerteket külföldön és Magyarországon is.Közel 15 éve foglalkozik magántanítással, 2007-től 2011-ig a székesfehérvári Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Szakközépiskola tanára volt.

Kaszás Péter

A többszörös díjnyertes dobos, zeneszerző és énekes Kaszás Péter több mint 20 éve van jelen a hazai és nemzetközi zenei életben.

 

2009 óta a világhírű gitárművész Al Di Meola zenekarának a tagja és olyan kiemelkedő művészekkel játszik együtt mint Gonzalo Rubalcaba vagy Maraca.

 

A zenei pályáját háromévesen kezdő Kaszásra, a jazz legenda Buddy Richről látott videó komoly benyomást tett. Hatévesen már klasszikus ütőzést tanul, majd tizenegy évesen megkapja élete első dobszerelését. Tizenöt évesen már több zenekar tagja. Nem sokkal később Arany Dobverő Díjjal Jutalmazzák. 2005-ben megnyeri a Yamaha által szervezett Songwriting Contestet Tokyoban.  2009-ben ARTISJUS díjat kap.

 

2007-ben ösztöndíjat nyer a világhírű bostoni Berklee College of Music-ba ahol a Grammy díjas Terry Lyne Carrington-tól valamint Dave Samuels-től tanul.

 

Kaszás az elmúlt tizenöt évben számos lemezen működött közre; munkái közül kiemelkedő az Al Di Meolával felvett Pursuit of Radical Rhasody című lemez ahol olyan kiválóságokkal játszik együtt mint Peter Erskine, Charlie Haden, Mino Cinelu, Gumbi Ortiz, Fausto Beccalossi, Barry Miles és Victor Miranda. Az albumot 2011-ben Latin Grammy Díjra jelölték.

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
bottom of page